Rólunk

Tolnai Márk

1995-ben születtem, Budapesten.

Minden három éves koromban kezdődött, a Pólus Center parkolójában, a Budapest Rallyn. Ez egy életre megfertőzött és egy olyan dolgot hozott az életembe, ami mindörökké elválaszthatatlan lesz tőlem és szebbé teszi az életem. Az autósport világa egy óriási család, ahol mindenkinek egy a fanatizmusa.

Hogy hogyan lettem fotós? Magam sem tudom. 2005-ben kezdtem telefonnal fotózgatni versenyeken is, aztán jött az első digitális fényképezőgép 2006-ban. 2008-ban kaptam egy Kodak ZD710-et, a nagy áttörés viszont az első tükörreflexes gépem volt egy Olympus E-420. Ezzel megtanultam az alapokat és nagy ugrás volt minőségben. Úgy érzem mindent kihoztam belőle, amit lehetett és 2014 januárjában időszerű volt a váltás jelenlegi gépemre, egy Nikon D90-re. Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve és úgy érzem, még sok van ebben a gépben.

Lelkesedésem továbbra is töretlen az autósport iránt és mindenképp az a célom, hogy minél jobb minőségben örökíthessem meg ezt a csodás világot, ezzel örömet szerezve a versenyzőknek, csapattagoknak, családtagoknak, szurkolóknak, rajongóknak, azoknak, akik szeretik az autósportot; legfőképp Nektek, akik most olvassátok ezt az oldalt. Azért készült el új weboldalunk, hogy minél jobb minőségben élvezhessétek a képeket és egy átláthatóbb, több információval szolgáló oldalt adhassunk.

Köszönöm, hogy támogattok minket!

Tolnai Péter

1968-ban születtem Budapesten. Okleveles gépészmérnök, mérnök informatikus-tanár vagyok. Az autósporttal 12 éves koromban kerültem kapcsolatba, amikor megnéztem Maruzsi Laciék kaszkadőr bemutatóját a Millenárison. Ez fordulópont volt az életemben. Ott voltam a lóversenypályán, amikor Lacinak nem sikerült megdönteni a világrekordot a Ladák átugrásával. Nézője voltam annak a pilisszentlászlói hegyi-versenynek is, ahol Szabolcsfy Péter nem messze tőlünk, Drapál János buszában csapódott. A 80-as évek végén szerettem volna én is valamelyik szakágban versenyezni, de anyagi körülményeim nem tették ezt lehetővé.

Szorosabb kapcsolatba csak 2000-től vagyok az autósporttal. Azóta elválaszthatatlan az életemtől.

2008-ban elvégeztem az MNASZ sportbírói tanfolyamát. Azóta rendszeresen látogatom a fiammal a motorsport eseményeket, ahol fotókat, videókat készítünk és ezt a weblapot üzemeltetjük, hogy tovább népszerűsítsük az autósportot.