Tim Gábor kiesett az Iseum Rallye-n – hírek

Tim Gábor a Rallye2 bajnokság élén várta a folytatást, bizakodva érkezett az Iseum Rallye-ra, ahol élete első murva versenye várt rá.

Timár Tamás navigátorával felkészülten várhatta a szombathelyi versenyt, hisz közel fél napot autózhatott a JG2 Racing által felkészített Opel Adammal a versenyt megelőző teszten.

Az Opel Adam R2 beállításaival összeszokott a többszörös magyar bajnok pilóta, és jól is kezdte a futamot, hisz az első gyorsasági után kategóriája második helyén állt.

A Rallye Katlanban, ahol a második gyorsasági szakaszt teljesítette a Rallye2 mezőnye, hibázott az Opeles páros, az ugratót túl nagy tempóval abszolválták, és az R2-es autó eleje keményen landolt.

Ugyan a gyorsasági szakaszt teljesítették, sőt feljöttek az összetett 5. helyre, az autónak komoly sérülései keletkeztek.

A vasárnapi harmadik és negyedik gyorsasági szakaszon melegedési gondok miatt csak lassabb tempóban közlekedtek, majd az ötödik gyorsasági szakaszon féltengely törés miatt félreálltak, és feladták az Iseum Rallye-t.

Mivel az idei első murvás verseny 1,5x szorzóval bírt, a riválisok jelentős pontelőnybe kerültek.

Nagyon szerettem volt a vetélytársainkkal küzdeni, úgy érzem nagyon izgalmas futam lett volna. Sajnos hibáztunk, 5 km/h-val emeltünk a tempón az ugratónál, ami úgy tűnik már sok volt. Az autó elugratott szépen, ezzel nem lett volna gond, de domb teteje megdobta az autó hátulját és így orral érkeztünk. A srácok a szervizparkban kőkeményen dolgoztak az autón, tényleg le a kalappal előttük. A féltengely törésünk megpecsételte a versenyünket, amit sajnálok, mert végig éreztem a potenciált az autóban. Ugyan most jelentős hátrányba kerültünk a bajnokságban, de ez engem csak motivál, jó volna a Székesfehérvár Rallye-n javítani a pozíciónkon. A csapat mögöttem áll, és szeretném meghálálni ezt egy újabb jó eredménnyel.” – összegezte a versenyt Tim Gábor.

 forrás: Tim Gábor Management


Rallye2-ben Tim Gábor nyerte a Miskolc Rallye-t - hírek
Szilveszter Rallye 2018 - 0. nap - képek
Facebooktwittergoogle_plusmail