Drift közben tankolták az új BMW M5-öst, új rekord született – hírek

Épphogy debütált a piacon, máris Guinness Világrekord tehető az új BMW M5 neve mellé. Minden idők legerősebb gyári ötösével ugyanis nem kevesebb, mint 374,17 kilométeren keresztül drifteltek Amerikában, 8 óra leforgása alatt. Ezzel Jesse Adams dél-afrikai újságíró 2017-es rekordját döntötték meg a bajorok, aki akkor 165,04 kilométeren át terelte nagylapján a Toyota GT86-osát. Mégis, miért akar valaki 8 órán át driftelni? Egyrészt, mert jó móka, másrészt, mert hamarosan az USA-ban is rendelhető a kereken 600 lovas bestia és ennél jobb promóció kevés létezik.

Maga a rekord is elismerendő teljesítmény, mind a pilótától, mind a teljes stábtól, a legelképesztőbb mégis a tankolási módszer

Nyolc óra viszont nem kevés, és ahhoz, hogy szinte megállás nélkül körözhessen a Johan Schwartz – a rekordért felelős instruktor – nem elég a vizes műgyanta. Németesen elvetemült ötlethez folyamodtak: menet közben tankolták az éppen driftelő M5-öst, csakúgy, mint a repülőkkel teszik a levegőben. Ehhez két profi pilóta és egy elvetemült tankolóember is szükséges volt, no meg egy egyedileg kialakított hátsó üzemanyagrendszer, dedikált tartállyal és gyorstöltővel, aminek szénszálas keretet készítettek. A nyílást a hátsó ablak helyére illesztették, hogy könnyebben elérhető legyen, a végeredmény és az egyedülálló töltés látványa pedig egészen elképesztő. Olyan közel csúszott egymáshoz a két M5, hogy a legkomolyabb tsuiso csaták is megirigyelnék. Legalább is az esetek többségében, ugyanis nem egyszer sajnos össze is értek.

Az új BMW M5 egyébként a 2017-es Frankfurti Autószalonon debütált, ahol 600 lóerős teljesítményadatával ejtett állakat. Mindezt egy 4,4 literes biturbós V8-ból nyerik, amit a ZF vadiúj fejlesztésű 8 fokozatú automatája közvetít az xDrive összkerékhajtás felé. Újdonság azonban, hogy beállítástól függően csak hátul is hajthat az új M5, ezért is dőlhetett meg ismét a világ egyik legmenőbb rekordja.

A végére azért elgurult a gyógyszer és önfeledt gumifüstölésbe kezdett a két pilóta


Nani Roma is bukott a Dakaron - hírek
Íme a 2018-as Ford Fiesta WRC – hírek
Facebooktwittergoogle_plusmail