Tim Gábor raliban is bajnok lett – hírek

A gyorsasági szakágtól (Suzuki Kupa, RCM CUP és Skoda Octavia Cup bajnok) a rali felé fordult a 2017-es szezonban Tim Gábor, és először futott teljes bajnokságot a saját építésű Nissan Sunny GTi autójával.

Timár Tamás navigálásával idén 10 rali versenyen vett részt a többszörös bajnok Tim, és a hétvégén megszerezték a MARB Északi Régiójának bajnoki címét mind összetettben, mind a kategóriájukban, miután a Bózsva – Telkibánya közti raliversenyen az ötödik helyen érkeztek a célba, megszerezve a bajnoki címhez még szükséges pontokat.

A MARB Országos értékelésében (északi, keleti és déli régió összevonva) a harmadikok lettek a közel 120 főt számláló mezőnyben. A 2000cc-es kategóriában a második helyet szerezték meg az országos tabellán.

A szezonban három futamon abszolút győzelmet és négyen kategória elsőséget zsebeltek be, és több versenyen dobogóra állhatott a páros. Az első rali szezon sikeres volt, melyről Tim így nyilatkozott:

A szezon felemás érzésekkel tölt el. Ugyan több futamgyőzelmünk is volt, de volt kiesésünk és rosszul sikerült versenyünk. A ralihoz sok tapasztalat kell és elsőre sok apró hibába beleszaladtunk. Ha most kezdenénk a bajnokságot, a már meglévő tudásunkkal, biztos még jobb eredményeket érnénk el. De nem panaszkodom, azok után, hogy a gyorsasági pályafutásom véget ért, végül idén mégis egész évben tudtam versenyezni, köszönhetően a családomnak, maroknyi támogatói hátterünknek, navigátoromnak, Timár Tominak, és a sok barátnak aki segített.

Tim tervei között szerepel, hogy újra gyorsasági versenyeken induljon, vagy akár kipróbálja a rallycross-t, de szó van egy 2018-as Rallye2 szezonról is, persze ezek mind csak a megfelelő anyagi háttérrel lehetségesek.

Bárhogy is lesz, télen még egy megmérettetés áll előtte, az év végi Szilveszter Rallye, melyet 2016-ban megnyert a 2000cc-es kategóriában.

forrás: Tim Gábor Management

Strider Zoltán - Nem tudtak mentálisan felkészülni - hírek
Szilveszter Rallye (1. nap) 2017 - képek
Facebooktwittergoogle_plusmail