Tim Gábor a Skoda Octavia Cup bajnoka! – hírek

Tim Gábor a csehországi Brno pályára, a Skoda Octavia Cup bajnokság élén érkezett, előnye 44 pont volt, az utolsó hétvége előtt. Komoly sorozaton volt túl, nyolc versenyből hatot megnyerve nagy léptekkel haladt a bajnoki cím felé.

Ugyan komoly anyagi gondokkal küzdött, a gyártó hazai importőre mögé állt a szezonzáró előtt, így minden akadály elhárult, hogy indulhasson a hétvégén.

pfdx2635

A pénteki időmérésen egyetlen kört teljesített, nem volt célja a pole-ért küzdeni, a gumigyilkos pályán óvta a gumikat, hisz meg van határozva az egy hétvége alatt felhasználható mennyiség.

A harmadik helyről kezdte a szombati első versenyt, és rögtön az első helyre startolt, igaz komolyan támadták, és nem vállalt felesleges kockázatot. Előbb az amerikai Macbeth, majd a helyi menő, a cseh Tomas Pekar ment el mellette, de Tim rájuk tapadt.

dsc_0069

A célig kísérte Őket, és végül a harmadik helyen intették le. A megszerzett pontoknak köszönhetően a bajnokság szempontjából már lényegtelen a vasárnapi főfutam, Tim Gábor megnyerte a Skoda Octavia Cup-ot. Ezzel négyszeres bajnok lett, 2006 Magyar Gokart OB, 2011 Suzuki Swift Kupa, majd 2014 RCM CUP megnyerése után már nemzetközi márkakupát is sikerült megnyernie.

dsc_0093

Nagyon boldog vagyok, de még nem teljesen fogtam fel. Az utolsó körökre nem is emlékszem, végig a könnyeimet nyeltem. Annyira reménytelen volt ez az idei szezon, futamról futamra éltünk, most ez teljesen valótlannak tűnik, hogy bajnokok lettünk. Fel sem tudom sorolni, mennyi mindenkinek köszönhetem ezt. Az Apex Racing végig bízott bennem, az autó minden versenyen top volt, és a Skoda Hungária is nagy segítség volt, igazi megmentő. De annyian támogattak! És biztattak! Mindenkinek köszönjük!” – nyilatkozta Tim a futam után.

interjú:forrás: Apex Racing Team

Tökéletes választás volt a Barum Rally - hírek
DTM Hungaroring 2016 - képek
Facebooktwittergoogle_plusmail