Lévai Zoltán harmadik a TWC Clio Cup-ban – hírek

Az idén indult TWC az az Touren Wagen Cup nagy sikerrel zárult a csehországi Brno pályán. A TWC négy márkakupát foglal magába, melyre akkora volt az érdeklődés, hogy az idény felétől két csoportra kellett bontani a sorozatot. A lassabbak kerültek a B csoportba, a Chevrolet Cruze Cup és a Renault Twingo Cup. A nagyobbak, azaz az A csoport pedig a Clio Cup volt, ahol a régebbi III-as és az újabb IV-es Clio-k versenyeztek. Idén hat fordulót rendeztek, minden helyszínen két versennyel.

Lévai Zoltán az Apex Racing színeiben indult, egy új IV-es Renault Clio Cup-al, és nem vallott szégyent a nemzetközi mezőnyben. Az év elején, hazai pályának számító Hungaroringen győzelmet szerzett, sőt vezette a bajnokságot is. Az évad folyamán azonban többször volt peches, a második hétvégén nagy balesetet is szenvedett, de volt műszaki hibája is, sőt egy futamgyőzelmet is elvettek tőle.

Az utolsó fordulóra minimális matematikai esélye volt a második helyre, de bevallottan azért utazott Brno-ba, hogy a bajnoki harmadik helyét megtartsa. Az első és második időmérésen is a második helyet szerezte meg, a helyi élmenő Tomas Pekar mögött. A szombati versenyen a rajt nem sikerült tökéletesen, néhány pozíciót vesztett a magyar pilóta, de hamar visszaszerezte a második helyet, majd jelentős előnyt épített ki a leintésig.

A vasárnapi versenyen ennyi esélyt sem hagyott riválisainak. A futam elején próbálta tartani Pekar tempóját, ám mikor látta, nincs esélye előzési közelségbe kerülni, visszaállt saját tempójára, és újra nagy előnnyel lett második. Ugyan jelentősen közelített a bajnoki második helyhez, azt már nem tudta megszerezni, de a harmadik hellyel is elégedett lehet Lévai Zoltán.

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE:

1. Tomas Pekar (CZ) 187 pont

2. Christjohannes Schreiber (SUI) 140 pont

3. Lévai Zoltán (HUN) 132 pont

forrás: Apex Racing Team

 


I. HE-DO Kupa Gyorsasági OB. - képek
Hat győzelemmel megvan bajnoki harmadik hely - hírek
Facebooktwittergoogle_plusmail