WTCC 2015 – képek

Egy újabb mozgalmas és sikeres hétvégén van túl a magyar autósport világa. A magyar pilóták két nemzetközi győzelmet is bezsebeltek a Hungaroringen. A közönség tombolt, a paddockban mindenki büszke volt.

A hétvégén kishazánkban került megrendezésre a Túraautó Világbajnokság harmadik fordulója. A világbajnokság mezőnye mellett betétfutamként láthattuk az ETCC (Túraautó Európa Bajnokság), AutoGp valamint a KIA Lotos Race versenyeit is. Nem csoda tehát, hogy élettel teli lett a Hungaroring.

A WTCC-s versenyzőkre jellemző lazaság most sem változott és talán ez az, ami megadja a varázsát ennek a sorozatnak. Minden évben megjegyzik a világbajnokság szervezői, hogy ez a hangulat, ami nálunk van a futamokon, páratlan. Idén sem volt másképp. Megteltek a nézőterek és akárhányszor megjelent Michelisz Norbi megszólaltak a kürtök.

A vasárnapi versenyek talán mindenki számára emlékezetesek maradnak. Az ETCC mezőnyében indult ifj. Ficza Ferenc, aki igazán bemelegítette a közönséget már délelőtt. Egy emberként állt fel mindenki, mikor az utolsó körben megelőzte a Mansell kanyarban grúz ellenfelét és átvette a vezetést. Az év első futamán máris győzelemmel nyitott. Mi sem mutatja jobban az alázatosságát és az örömét, mint az, hogy sírva szállt ki a kocsiból. Igazán megérdemelt győzelem volt, ráadásul hazai közönség előtt. A második futamon, Feri a 8. helyről indulva a második helyen ért be Dusan Borkovic mögött. Gratulálunk a győzelemhez, valamint a második helyhez is, hiszen az is óriási dolog egy ilyen mezőnyben, ilyen ellenfelek mellett.

A nap fénypontja természetesen a WTCC két futama volt, abból is a második futam, hisz Michelisz Norbi az első helyről indult. Ugyan mind a két futam többnyire történésmentes volt, a második futamban Norbinak sikerült nagyszerű rajtot vennie és akkora előnyt kiautóznia, hogy simán nyerte a futamot. Természetesen a nézőtér és az egész Hungaroring felrobbant. Gratulálunk Norbinak az óriási győzelemhez.

A hétvége futamai a következő eredményekkel zárultak:

FIA WTCC

I. futam:

 1. José María López
 2. Yvan Muller
 3. Hugo Valente

II. futam:

 1. Michelisz Norbert
 2. Tom Coronel
 3. Tom Chilton

FIA ETCC

I. futam:

 1. Ficza Ferenc
 2. Davit Kajaia
 3. Petr Fulin

II. futam:

 1. Dusan Borkovic
 2. Ficza Ferenc
 3. Petr Fulin

AutoGP

I. futam:

 1. Facundo Regalia
 2. Antonio Pizzonia
 3. Christof Von Grünigen

II. futam:

 1. Antonio Pizzonia
 2. Leonardo Pulcini
 3. Johnny Cecotto

KIA Lotos Race

I. futam:

 1. Michal Smigiel
 2. Karol Urbaniak
 3. Filip Tokar

II. futam:

 1. Filip Tokar
 2. Marcin Jaros
 3. Konrad Wrobel


Apex-es autogramkártya készült ismét a fotóinkból - hírek
Legendák a levegőben 2015 - képek
Facebooktwittergoogle_plusmail