Ezzel nyer idén Le Mans-ban a Toyota

Furcsán hangozhat a cím így február első felében, hiszen a hosszútávú autóversenyzés éppen arról szól, hogy az utolsó pillanatig kiszámíthatatlan, ki kerül ki győztesként 24 intenzív óra után a legendás francia pályavonalon. Legalábbis erről kéne szólnia, azonban a Toyota egyedül maradt a 2018-as szezonra a gyorsasági versenyzés csúcsát jelentő LMP1 Hybrid ágában, így a kategória győzelem már egész biztosan az övéjük.

Nem engedi el a FIA WEC sorozatot a Toyota, idén is hibrid prototípussal versengenek majd…egyedül. Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az Audi már tavaly előtt kiszállt dízel-hibridjével, 2017 végén pedig a Porsche jelentette be, hogy erőforrásait inkább a Formula E programba fekteti négy sikeres FIA WEC szezon után. A japánokat azonban más fából faragták és érdekes módon mégis kitartanak a Hosszútávú Világbajnokság hibrid csúcskategóriája mellett, ahol tehát nem maradt ellenfelük, és a Le Mans-i győzelem is könnyebben jöhet, mint valaha. Hogy mi értelme újabb, néha a Forma-1 költségvetését is meghaladó összegeket fektetni egy újabb szezonba, az rejtély, azonban máris megérkezett az első kép a TS050 Hybrid 2018-as arcáról.

Drasztikus változások nem látszanak a tavalyi autóhoz képest, a dekor mindenképp változott. Fotó: Toyota Gazoo Racing

Míg a fejlesztés nagyobb részét a németországi Toyota Motorsport GmbH végezte, addig a hibrid rendszer már Japánból érkezik. Ellenfelek hiányában sem bízták a véletlenre a pilóta választást. Az első számú autóban Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, és most először Fernando Alonso ül majd, míg a második prototípust a Mike Conway-Kamui Kobayashi-José María López trió terelgeti majd. A 2018-as Hosszútávú Világbajnokság egy paul ricardi teszthétvége után Spa-Franchochamps-ban folytatódik. A főesemény természetesen idén is Le Mans lesz.


Újra RS-jelvény a BTCC-ben - hírek
Tim Gábor egy Opel Adam R2-vel várja az Eger Rallye-t - hírek
Facebooktwittergoogle_plusmail