Ötven én után ismét GT versenyautót fejlesztett a Jaguar – hírek

Az Autosport International kiállítás nagy erőkkel dübörög: tegnap éppen a Jaguar leplezte le GT4 versenyautóját. Ugyan pletykák voltak, a 2018-as bemutatkozás koránt sem volt biztos. A fejlesztések titokban zajlottak az elmúlt egy évben, az F-Type SVR GT4 debütálása pedig azért igazán különleges, mert nem kevesebb, mint 50 éve nem épített gyári GT versenyautót a brit prémium autógyár. Most is óvatosan kezdenek, első évében a Brit GT Bajnokságban debütál majd az utcai modellekkel közös gyártósoron készülő pályaautó.

Kereken 400 lóerőre hangolták a Brit GT Bajnokság futamain résztvevő F-Type SVR-t, így az utcai változatnál gyengébb lesz

Erőforrása is ismert lehet, a közúti bestia 5,0 literes, kompresszoros V8-asa csücsül majd a motortérben, ám az alap 566 lóerő helyett csak 400-500 lóerő közé korlátozzák – sorozattól függően. Még a kasznin sem formáltak sokat, csupán néhány szénszálas aerodinamikai elemmel jártultak hozzá a jobb leszorítóerőhöz. A fékrendszert az Alcon szolgáltatja, az abroncsokat a Pirelli, a felfüggesztés már házilag hangolt. Ahogy az a GT4 sorozatokban megszokott, itt sem gyári csapatként lesz jelen a Jaguar, helyette a David Appleby Engineering gondoskodik majd a versenyhétvégékről.


Íme a 2018-as Ford Fiesta WRC – hírek
Újra RS-jelvény a BTCC-ben - hírek
Facebooktwittergoogle_plusmail