Lóerők Éjszakája 2014 – hírek

2014_ejdrift_11Minden év egyik legjobban várt éjszakai eseménye került megrendezésre június 7-én a tököli reptéren. Immáron ötödik alkalommal gyűltek össze a lóerők szerelmesei, hogy a nyári szezon kezdetét egy hatalmas bulival ünnepeljék. Autófanatikusok, motorosok, drift őrültek és a gyorsulás megszállottjai, sőt idén már a kamionosok is ott voltak. Ez a Lóerők Éjszakája!

 Idén is kitettek magukért a rendezők, hisz olyan látványos bulit raktak össze, amilyet még nem egyik évben sem láttunk. A driftesek felvonulása maga volt a Mennyország, a mezőnyben pedig újra rekordszámú versenyzőt láthattunk. Eszméletlen látvány volt a pályán állni és körbe nézni ezen a rengeteg autón, ismerősön, baráton, azokon, akiknek mind ugyanaz a szenvedélye, mint nekünk. A DRIFT.

 Minden eddiginél nagyobb felhozatal volt látható a programok tekintetében. A rendezvény a Ford majálissal kezdődött, majd a drift szakág feltörekvő nemzedéke mérte össze tudását. A nap második felében a Fritzen Fest, azaz a német autórajongók gyülekezete és több márka független klub is külön parkolót kapott. Mindközül a legnagyobb, azaz a Carstyling Tuning portál hatalmas tábora is ott volt a Lóerők Éjszakáján és az egybegyűlt autó és tuning őrülteket, szépségverseny és hangnyomás mérés várta. A kifutópályán és a drift arénában is délután 4 órától kezdődött a móka. A Gyorsulási Futam OB versenye mellett megkezdődött a nagy érdeklődéssel várt kamionos gyorsulás is valamint a nap fénypontja, a Drifted Országos Drift Bajnokság Semi-Pro valamit Pro kategóriás versenyzőinek összecsapása.

2014_ejdrift_15-e1402305987832 Miután tűzijátékkal, látványos fényekkel kápráztattak el minket a felvonulás alkalmával, megkezdődött a verseny a magyar driftereknek, ami az évek során európai, de lehet világszínvonalú mezőnnyé nőtte ki magát. Olyan csaták voltak a Pro döntőben, amiket eddig csak King of Europe futamokon láthattunk. Leírni lehetetlen. Az ottani fények, hangulat és a közeli csaták együttese adja azt az érzést, amiért imádunk minden évben ott lenni a Lóerők Éjszakáján.

 Az eredmények végül a következőképpen alakultak:

A Semi-Pro kategóriát végül Vígh Csaba nyerte, Remetehegyi László és Nagy Ádám előtt. A Pro kategóriát hatalmas csatáknak Szántó Niki nyerte, akinek hatalmas gratulációnk és büszkék vagyunk, hogy kint lehet a matricánk a kocsiján! A második helyen György Szilveszter, a harmadikon pedig Hegedűs Tibi végzett.

 Semi-Pro:

Vígh Csaba – BMW E30

Remetehegyi László – BMW Z4

Nagy Ádám – BMW E30

 

Pro:

Szántó Nikolett – BMW E46 – LS7

György Szilveszter – Nissan 2JZ

Hegedűs Tibi – BMW E92 M3

Tolnai Márk
MárkRally-Sportfotó


Lóerők Éjszakája 2014 - képek
ÚJRA VEZETJÜK A BAJNOKSÁGOT! - hírek
Facebooktwittergoogle_plusmail